Lovas sjukdomstid

Lova insjuknade i barncancer då hon var blott 5,5 år gammal. Det var i juli 2009 hon började klaga på smärtor i sina armar. Den smärtan försökte vi i början bortförklara lite som att det säkert bara var växtvärk. Något senare började hon också skela, klaga på ont i ögonen samt fortsatte att beklaga sig att armarna gjorde så ont. Trött var hon också och mådde allmänt dåligt. Vi fick tid för borreliaprov som visade negativt. Och utredningen fortsatte.

Lova fick genomgå många undersökningar och till sist så gjordes en magnetröntgen. Svaret kom snabbt och lika snabbt lades vi in. För att 2 dagar senare vara på Akademiska sjukhuset i Uppsala där Lova behandlades den mesta tiden hon levde. Där så sa att Lova hade en synnervstumör som kallades för opticusgliom. 90% av barnen kunde botas, dock med nedsatt syn eller eventuell blindhet som följd. Cellgiftsbehandling sattes in och den skulle sträcka sig 1.5 år framåt i tiden.

Under hösten blev Lova sämre och sämre. Hon fick kramper som påminde om epileptiska anfall. Utredningarna fortsatte, shunt opererades in i huvudet för att föra likvor smidigare runt i huvudet. Likvor är det skyddande vätskan som omger hjärnan.

Våren 2010 i mars kommer ett riktigt dråpslag, Lovas tumör hade på något förunderligt sätt enligt dem förändrats till en tumörtyp kallad sPNET. (Uttalas som det skrivs) sPNET är en hjärntumör. Utgången för Lova var nu dödlig och de gav henne max 2 månader att leva. Den 22.5.2010 är Lovas tuffa kamp mot cancern över. Kvar lämnades vi i en bottendjup sorg och saknad.

För att läsa mer om Lovas kamp och hela hennes sjukdomstid kan ni läsa Lovas sjukdomstid. Där finns allt antecknat som jag vill dela med mig av.

 

Annons

2 kommentarer till Lovas sjukdomstid

 1. Elham skriver:

  Hej!
  Ledsen och över ledsen över det som hänt eran ängel!

  Min son 12 år har efter 5 veckor hit och dit skickandet av bilderna fått samma diagnos!
  Man vill vänta nu med strålning till efter jul!
  De säger att det är godartad men nu vet jag att de kommer att säga att det förändrades!

  Vet inte i nu läget vart jag ska vända mig?

  Elham

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s