Barncancer- Vad det innebär

3 av 4 barn överlever idag barncancer. Men vad innebär det egentligen barncancer? Varför får barn cancer. Lite av det kan du läsa om här.  I Sverige insjuknar varje år cirka 300 barn upp till 18 år i cancer.

Än idag vet man inte varför barn får cancer. Deras cancer är inte som vuxnas, vuxna har ofta levt ett ganska långt liv ändå, kanske har de rökt, kanske har druckit för mycket, ätit fel under många långa år, solat för mycket. Man forskar för fullt och försöker finna ett svar på varför barn får cancer.Så länge det har funnits flercelliga djur, har det också funnits cancer. Det verkar också handla om en slumpvariation, när ett barn blir till så kan det vara några celler skadas eller bär på möjligheten att utveckla cancer i barndomen. Risken att ett barn får cancer är ungefär lika stor som att bli lottomiljonär.

De behandlingar som idag ges är cytostatika dvs cellgifter, samt strålning. De vanligaste formerna av barncancer är hjärntumörer av olika slag samt leukemi.

Annons

2 kommentarer till Barncancer- Vad det innebär

  1. Tina skriver:

    Hej!
    Jag googlade lite på barncancer på Åland och hittade många resultat som leder till dig och din familj. Jag är rörd över allt jag läser om Lova. Orsaken till att jag sökte detta är för att våran son 9 år fick diagnosen hjärntumör i februari. Ursäkta om jag rör upp era känslor men ville ändå visa mig. Livet kan verkligen vända hastigt. Kram till dig och din familj.

    • Dolce Bambini skriver:

      Hej. Det är lugnt. Min blogg är till för att läsas/fråga/tänka och för mig att kunna skriva om Lova ibland. Beklagar att ni fått hamna i den där cancerbubblan ni med. Jag hoppas att allt går bra för er. Vill du nå mig privat kan vi prata via mail. Karlssonsfru@live.se Kramar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s