Systerlikheten… och så lite broder(o)likhet med.

För någon dag sedan tog jag en bild på Lykke, och blev påmind om hur lika hon och Lova är (var) just här. Jag och andra har sett det förr också. Ibland är det nästans kusligt likt fast de är olika barn så är de ändå så lika. Alvin är ju också lik men inte på samma vis av förståeliga skäl, men nu syftar jag bara på flickorna då dom råkar vara av samma kön. Där man ser den verkliga likheten. Minspelet, blicken på fotona…  Nu är ju bilden på Lykke en mobilbild så den är inte så bra kvalité som den jag tog på Lova med systemkameran då det begav sig.

Lustigt hur det är med gener… Dock är Lykke nästan ännu lugnare än båda sina äldre syskon. (Ännu)… Annars är hon också den där pysseltjejen som Lova en gång var, som gärna ritar och målar och pärlar, och lägger 100 bitars pussel har hon börjat göra. Ja du läste rätt… Gav henne en utmaning på 100 bitar för en dryg månad sedan och tredje gången la hon allt utan en enda hjälp. Kan inte påstå att hon brås på mig med det tålamodet och kunskapen.

Alvin är den mer aktiva, som vill att saker skall hända. Han kan fastna vid skärmen men också vara ute minst lika länge, eller vara i simhallen i timmar. Han har kortare stubin men ett omtänksamt hjärta och är både nyfiken och klok. Oblyg och framåt. Du kan be han nämna en sak åt någon och kan nästan vara säker på att han framför det, och du kan också be han hjälpa dig att påminna om någonting ibland.

Detta inlägg publicerades i Tiden efter Lova. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Systerlikheten… och så lite broder(o)likhet med.

  1. Emma skriver:

    Ja, vad lika de är! Så fint 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s