Ettagluttaren

Här har vi han nu, ettagluttaren Alvin. Idag började han i första klass. En stor dag för honom, och också för oss föräldrar och kanske extra mycket för mig som mamma.

Morgonen började med en lång väntan på taxin som var sen och missade grannbarnet som hunnit gå i skolan några år. Och sen att få träffa sina fröknar i skolan och få en egen sittplats, en egen klädhängare, äta lunch där, ha rast och träffa kompisarna efter sommaren var roligt. Och allra roligast var dagens avslut med att åka bussen ensam hem med de andra barnen.

Mammor och en del pappor var och såg sina små ta steget ut ur dagisbubblan till ”allvaret”… Nu börjar det. Alvin tog första skoldagen med all sköns ro.

Även Lova skänkte jag en tanke, för vet ni. Idag hade hon börjat i femman, i femte klass!!! Om inte!!! Så stor hon hade varit idag. Alla klasser utom ettorna gick ju upp på scen, klass för klass och visst kändes det lite då det var femmornas tur.

Men nu, nu skall vi bara få in det här med skolrutinerna i vårt hem, så skall väl allt bli bra.

Detta inlägg publicerades i Allmänt, Tiden efter Lova. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Ettagluttaren

  1. Melli skriver:

    Lycka till med skolstarten! Här har vi också en förstaklassist som åtminstone ännu efter första veckan är väldigt nöjd med det hela (förutom läxorna..).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s