Projekt jullåda

Jag håller på svänger ihop en sådan där jullåda som kommer att åka med massor av andra lådor till Lettland. Där kommer sedan någon familj med barn att få just våran låda, i julklapp. Dessa familjer är oftast ganska fattiga och det man ger gör oftast att deras levnadsstandard och människovärde och känsla av att orka lite till höjs något.

Lådorna kan innehålla allt möjligt som man själv använder, kläder, hygienartiklar, torrvaror, husgeråd etc. etc. Själv har jag i första lådan riktat in mig på just barnkläder åt någon liten flicka i 6 månader – 1-års åldern, där finns många olika inne plagg och lite skor för fint och vardag, och nu fyller jag också på med annat åt övriga familjen som man kan äta.

Tanken på lådorna slog mig att i år måste jag själv också, då baby-barnmusiken vi går på skickade mail om önskan att så många som möjligt ville delta. Och istället för att kämpa med och sälja plaggen för en femma här, två euro där och kanske en tia med tur på något köp och sälj, och pengar som man sedan lägger på godis eller ett nytt plagg, bestämde jag mig för att ge bort allt, märkeskläder som vanliga H&M plagg. För mig är det mycket mer värt, att veta att något barn får känna sig ”fint” och en mamma inte behöver vända på sina sista mynt då barnet behöver en ny tröja och vet att magarna kommer att kurra lite extra just därför.

Lettland känns så nära också, det är inte långt bort. Jag tänker såklart också lägga i någonting gott, för just godis som choklad och sådant är riktig lyx i deras värld.

Så nu hoppas jag att jag lyckas fylla min karma kvot något, det känns iallafall bra i hjärtat.

Samtidigt är det som hänt i Filippinerna också fruktansvärt, och man önskar man kunde hjälpa fler. Men vet ni, många bäckar små, skapar stora åar. Och bara jag lyckas göra julen glad för en familj eller två extra i år, så kommer julskinkan hemma att också smaka bättre.

Lykke checkar jullådan med sina avvarade kläder i…

Detta inlägg publicerades i Allmänt, Barnkläder. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Projekt jullåda

  1. Kia(ängeln Simons mamma) skriver:

    Hej,har gjort som du i flera år men mest ihop med Simon så det har varit så där nu det senaste.Har däremot skänkt till Phillipinerna.För ett antal år sedan skänkte jag till ett kvinnofängelse i Rumänien
    Högst på önskelistan då var dambindor,tamponger tvål,shampoo,godis och trosor.vet att jag skänkte några T-shirts också.Ha en fin helg,kram Kia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s