Händelsernas höst

Nu har vi september. Höst. Alvin har kommit in i förskolans värld riktigt bra och verkar trivas redan fast det bara är andra veckan han går.
Det är fotografering, förskola med de andra sexåringarna, det vankas simning med dem, Mulleskog, och föräldrarmöten för oss vuxna.

Lykke har varit och provat på lite lekpark (där Lova och Alvin gick), men ännu sover hon ju på dagen hemskt gärna och vi har varit där tillsammans hon och jag i 1,5 timme ungefär i måndags och idag, tisdag. Vi får se hur vi fortsätter, hon kommer knappast att gå alla dagar då hon måste få sin dagsvila, som i vanliga fall är där runt 12 tiden. 1 timme, ibland 1,5. Oftast vaknar hon själv men idag fick jag väcka henne efter en timme för att hinna hämta Alvin vid två (och fast det är knappt 4-5 minuter med bil dit så) och det känns lite körigt då att hinna hem och ”natta” och sen ev väcka, på 1,5-2 timmar. Och hon var jättesömnig idag sen då hon måste väckas, och lite grinig sen resten av dagen, eller ja ”känslig” i humöret.

Kanske testar vi på 2 dagar veckan i park istället för fyra som är det vanliga, så får hon ändå ganska vanlig sovatid som hon är van och behöver övriga dagarna. Eventuellt då, måndag och torsdag kanske att hon skulle gå en stund, om hon vill. Då hinner hon sova ikapp också däremellan, men ändå bara vara en stund i parken, och den dagen, den stunden kan jag alltid åka och handla eller annat smått, kanske. Ja vi får se, funkar inte det, får vi skjuta på parken ända tills vår terminen istället. För det är ju inget måste för mig alls, men hon blev erbjuden en plats redan i våras då Alvin slutade, så jag sa att vi kan ju prova och se, men man såg nog hur roligt hon hade där nog också. Lekte i lekstugan, serverade ”kaffe”, grävde i sandlådan, gungande. Upptäckte, ”umgicks” de andra små. Fast allt det där finns ju hemma med då, utom ”kompisarna” jämt.

Ja vi får se, Lykke bestämmer, hennes behov är viktigast, sömn och det.

Och Alvin glömde jag att anmäla till höstens simgrupp, men det är ju tur att förskolan går lite nu och då tillsammans då och tränar i grupp. Det är ju lite annat än att bara fara och leka tillsammans. Däremot har han andra planer inför hösten, som han funderar på att se om det skulle vara något för honom. Det fanns först fotbollsplaner men sedan ändrade han sig efter en del tittande på youtube om ”barnaktiviteter”.

Mer om det när vi har varit och sett vad han tyckte om det, nästa vecka. Hoppas bara att vi får vara friska nu och inte missar första gången. För den första är ju alltid den första.

Detta inlägg publicerades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s