Döden och sånt

Bloggaren Linn skriver om intressanta saker just nu. Om död, sjukdomar och alkoholism osv. Hur man pratar med mindre barn om dessa ämnen. Intressant är också att läsa kommentarerna. Själv har jag bara valt att svara på döden-frågan hos henne.

Döden, så svår att prata om för många. Och den är svår. För visst, döden skrämmer. Även mig, ännu ibland. Men jag är inte ”rädd”  för att prata om den. Det som idag skrämmer mig är att förlora någon mer av mina barn. Eller att jag blir sjuk själv och dör. Eller min man. Just i den svåraste tiden efter Lova, då var det mer en ”skit samma” inställning till allt. Då ville man ju bara dö, eller åtminstone sova i några hundra år. Sova bort allt som gjorde ont, alla onda minnen, all saknad. Bara få allt det att försvinna för en stund.

För mer läsning så kika in hos Linn.

 

Detta inlägg publicerades i Allmänt, Tiden efter Lova. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Döden och sånt

  1. Kia (ängeln Simons mamma) skriver:

    Håller med dej…..direkt efter Simons bortgång brydde man sig inte om någonting direkt.Allt blev så oväsentligt.Men nu är jag hönsmamman igen….du kör väl försiktigt,du äter väl ordentligt,vitaminer är bra….jag tycker inte om att du har huvudvärk för länge osv,osvIdag kom Robin hem för praktik innan examen i vår.8veckor hemma,underbart men oro finns för allting.Vi åker till Stockholm i morgon och jag vet att han njuter över att ha huset och katterna för sig själv.Vem gjorde inte det?Ha det bra,kram Kia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s