Och så en soltablett

Måste erkänna att det är lättare att komma ihåg dessa små D-vitaminer på burk åt barnen än den gamla vanliga Jekovitdropparna som smakar bajs. Okej, jag vet inte vad bajs smakar men jag kan tänka mig att det inte är något vidare kulinariskt.

Dessa små apelsinsmakande piller innehåller D3 och skall tydligen vara ”bättre” än D2 på något sätt och vis som tex just Jekovit har. Ja ja google is your friend.

Och här går de under namnet ”soltablett”. Lagom gulligt och barnen tar dem med glädje. Vidare hittar man dessa på S-market faktiskt. Där har jag sett att de också har Sanasol som tydligen också är någon D-vitamin. Så nej, dessa är alltså inte sämre än de på apoteket bara för att det är mumintroll på bilden utan skall t.om vara ”bättre” men det där låter jag vara osagt, folk får leta och forska lite själva också.

Vi tuggar vidare och är glada… och jag minns Jekovit på 80-talet när jag var i förskole åldern, då fanns den i vitchokladform, från apoteket. En bit om dagen doserades ut av min mamma. Ytterst få av mina vänner mindes den Jekovit chokladen men min svärmor kom ihåg den faktiskt.

 

Detta inlägg publicerades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Och så en soltablett

  1. Kia (ängeln Simons mamma) skriver:

    D-vitamin är så otroligt viktigt för alla stora som små nu när vi har en så solfattig tid.D-vitamin är också väldigt viktigt för oss kvinnor då detta vitamin kan hjälpa till så att bröstcancer minskas.Något en väninna berättade som tyvärr är drabbad av bröstcancer.Hon säger till mej att äta D-vitamin dagligen….jag lyder henne.Ha en fin helg,.kram Kia

  2. Patricia skriver:

    Jag kommer ihåg jekovit chokladen,minns nästan hur den smakade. Mina äldre syskon gillade den inte så jag fick ibland 3 bitar om dan;)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s