2 års dagen närmar sig

2 årsdagen för Lovas bortgång närmar sig. Den 22 maj har det gått 2 år sedan vi pratade, kramades och kände hennes värme för sista gången. (Egentligen 21 maj för hon avled bara dryga tjugo minuterna in på 22 maj).
Ikväll har vi igen tänt ljus på hennes grav, vårstädat lite,  just nu kan vi inte göra så mycket för nu i maj har de sagt att stenen kommer att komma.

Jag berättade om det förut på min Facebooksida där bloggen har en egen sida. Det har tagit tid, vi har inte vetat vad vi velat ha, vi hade först inte råd direkt efter begravningen och allt där omkring efter makens sjukskrivning och att graven skulle lägga sig, vi tänkte hålla oss inom en rimlig prisgräns men så kändes den som kostade dubbelt upp bara som den enda rätta. Inga pengar i världen kunde stoppa oss då när vi väl bestämde oss. Lova skulle ha det bästa tyckte vi.

Snart snart står den där… och snart borde de ringa också och säga att vi får komma och godkänna innan de graverar den helt klar, precis som de lovade.  Så när jag gick över kyrkogården ikväll och tittade på andras stenar så visste jag, att denna stenen blir perfekt just för oss för ingen på hela kyrkogården är ens i närheten av en likadan. Vi ville ha någonting unikt till vår unika lilla flicka. Det blir perfekt i allt det sorgliga.  Och jag visste också att denna väntan på den perfekta stenen, trots att det känts tomt där, var värd väntan.

 

 

Detta inlägg publicerades i Tiden efter Lova. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till 2 års dagen närmar sig

 1. Katja skriver:

  Oj, vad jobbigt det var att läsa… man ska inte inte behöva leta efter en gravsten till sitt barn… Skönt i alla fall att ni hittat en ni är nöjda med.
  Ha en fin valborg och första maj!

 2. Veronica skriver:

  Usch för den årsdagen. Fast å andra sidan betydde det också att hon slapp lida mera, fast det är nog en klen tröst.Kram till er.

  Man skall nog bara ta det som känns rätt och inte bara ha en sten för att det skall vara.

 3. Emilia skriver:

  Usch vad tiden går snabbt. Kram ❤

 4. Moa skriver:

  det är så sjukt… att behöva leta gravsten till sitt barn, att behöva fundera på vilken gravsten man har råd att ge sitt barn. kram

 5. M skriver:

  Har följt din blogg sedan halvåret innan ni förlorade er älskade lova. Vill bara säga att det hugger i hjärtat att ni skulle behöva förlora henne och skicka massor med kramar och tankar ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s