Höj en jubel

Höj en jubel eller också inte åt att de fattat ett beslut om att dra bort FPA ersättningen för tandvård här på Åland. Det skall spaaaaras för det är spartider. Det här är en skitdålig idé att spara in på. Aj aj aj. Det kommer garanterat att finnas pengar när det gäller att bygga upp en staty eller något annat som inte jag har nytta av för fem cent.

Själv lär jag ju fortsätta besöka tandläkaren även om det kommer att bita ännu hårdare på den fronten som den låginkomsttagare jag är som vårdledig med barn och som jag varit sedan Lova föddes 2003. Dessförinnan hade jag bara ett vikariat och skulle vara ”arbetslös” om jag inte valt att vara ”hemmafru” under barnens förskoleår. Men som sagt, detta drabbar många, pensionärer, ensamstående…hemmaföräldrar som mig osv osv.

Fanns det faktiskt ingenting annat de kunde komma på? Ja ja bara att bita i det sura äpplet och inse att en del tänker dit näsan tagit slut dessvärre.

 

Detta inlägg publicerades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Höj en jubel

 1. Kia (ängeln Simons mamma) skriver:

  Konstigt A-M,det spelar ingen roll i vilket sk i-land vi bor i så nog sparas det på fel saker.Nu har vår kommun som ska vara ”rik” spara in på skolmaten igen….barnen äter knappt inget.Min man som är lärare berättade att på menyn igår utlovades Herrgårdsstek med potatis och brunsås.Mums tyckte alla men väl ute i matsalen serverades torra,grå,sega köttskivor utan sås och potatis.Överkokta skruvade makaroner blev det.Matsedeln lovar ofta något som aldrig serveras.Barnen här i Sverige får skollunch varje dag men tyvärr ratas mycket mat..det blir ju dyrare.Undrar vart vi är på väg?Kram Kia

  • Dolce Bambini skriver:

   Ja det är trist när de faktiskt sparar in på sådant som drabbar många som inte borde drabbas. Vård, skola och sådant borde ha en bra prio ju. Men nä, det är där de skall naggas i kanterna så långt det går.

 2. Katja skriver:

  Tandvården blir ju tyvärr allt mer en klassfråga. Det är dyrt nog som det är idag, höjer de då priserna ytterligare så kommer många att bli tvungna att avstå helt, vilket leder till problem i framtiden. Man kan ju undra varför de inte ser långsiktigt på det. Sen kan jag tycka att de försöker dra in pengar på allt möjligt. Min man var på undersökning för ett tag sedan. Innan de ens hade undersökt honom skulle de ha en informationsgenomgång, prata om tandlossning, hur man sköter tänderna m.m. 350 kr kostade den genomgången, den ingick alltså inte i undersökningskostnaden. Han har bra tänder och har inte haft några problem med dem på tidigare undersökningar, så man kan undra vad som föranledde detta.

 3. Miss M skriver:

  F-n inte klokt *ggr* Min pappa sa alltid att tänder kommer att bli en klassfråga och minsann om han inte hade rätt =/

  Förresten; Elsas tyllkjol är ifrån Pomp De Lux!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s